Masz ochotę na pyszne danie? Takim daniem z pewnością jest ryba zapiekana z pieczarkami. Każdy może przygotować tą potrawę, która jest bardzo smaczna. Co sprawić, że ryba z pieczarkami była smaczna i pożywna?

Przepis na przygotowanie ryby zapiekanej z pieczarkami i serem

Najpierw oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki. Usmaż je na rozgrzanym oleju i czekaj aż odparują płyny. Zdejmij z patelni i przełóż na papierowy ręcznik. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu. Wypada też danie posolić i popieprzyć, żeby stworzyć odpowiedni smak.

Filety trzeba koniecznie rozmrozić i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Następnie podziel je na porcje, lekko posól i oprócz odpowiednią przyprawą do ryb. Trzeba także całość obtoczyć mąką. Podczas smażenia na oleju nie zapomnij dodać pieczarek.

Gdy filety rybne usmażysz, włóż je do naczynia żaroodpornego i posmaruj keczupem. Następnie nałóż na nie usmażone pieczarki i posyp serem (ser powinien być wcześniej starty).

Pieczenie ryby zapiekanej pieczarkami powinno trwać do 15 minut. Właściwa temperatura to 170 stopni Celsjusza. Gdy już wszystko będzie usmażone, posyp danie zieloną pietruszką. Wcześniej ją posiekaj.

Ryba zapiekana z pieczarkami. Podsumowanie

Prawda, że przygotowanie ryby zapiekanej z pieczarkami jest proste? Każdy może to zrobić na własną rękę. Nie ma w tym przepisie niczego skomplikowanego. Wobec tego wypada życzyć Tobie „smacznego”. Mam nadzieję, że z tej potrawy będziesz zadowolony i będzie ją częściej przyrządzać, dla Twojej rodziny lub znajomych, których zaprosisz na smaczny posiłek.