Wesele to mieszanina uczuć: z jednej strony ogromna radość, wielki dzień na który długo czekałaś/czekałeś a z drugiej strony tak samo ogromny stres i zamieszanie, dopilnowanie wszystkiego i dopięcie na ostatni guzik. Jedną z rzeczy o które musisz się „martwić” jest tort weselny i jego wybór. Jakie dekoracje wybrać? Bardzo dobrą opcją jest masa whippak. Co to takiego?

Whippak to uniwersalna niemleczna posypka o neutralnym profilu smakowym i bardzo kremowym odczuciu w ustach.

Jako masa

Masa doskonale sprawdza się jako baza do nadzień i może być mieszana ze śmietaną mleczną w celu zwiększenia stabilności.
Dodatki niemleczne są stosowane jako baza do wszelkiego rodzaju deserów, od ciast z musami, przez kremy dyplomatyczne po ganache.
Po zmieszaniu ze śmietaną mleczną Whippak zapewnia dodatkową stabilność i wydajność, dzięki czemu można go używać w czystej postaci, jako nadzienie lub jako dekoracja. Ponadto neutralny profil smakowy Whippak oznacza, że ​​nigdy nie koliduje ze smakiem środków aromatyzujących, czekolady lub innych składników.

Zalety

-Sterylizowane UHT: przechowywanie w temperaturze pokojowej (maks. 20 ° C)
-Gotowy do ubicia
-Doskonała stabilność: okres trwałości gotowych produktów wynosi trzy dni
-Stabilny przy zamrażaniu i rozmrażaniu

Zastosowanie

Krem maślany, zwany także lukrem maślanym, to jeden z podstawowych kremów do dekoracji tortów, ciast i babeczek. Masa ta służy przede wszystkim dekoracji tortu, zabezpieczania warstw ciasta i kremu, obłożenia boków, baza pod lukier plastyczny lub marcepan. Ponieważ jest bardzo słodki nie przekłada się nim warstw tortu. Można natomiast stworzyć bardzo efektowne i indywidualne dekoracje wszelakich tortów zwłaszcza urodzinowych, weselnych, komunijnych i tak dalej.